iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kanapkowa pasta ze szpinakiem i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna i szybka w zrobieniu pasta kanapkowa z twarogu jajka i szpinakiem podsmażanym z czosneczkiem polecam

Kanapkowa pasta ze szpinakiem i jajkiem

Składniki:

Kanapkowa pasta ze szpinakiem i jajkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Kanapkowa pasta ze szpinakiem i jajkiem
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie - zimne obieramy i kroimy na małe kawałki. Szpinak świeży myjemy i siekamy. Na patelni na oleju podsmażamy posiekany czosnek dodajemy szpinak i dusimy na małym ogniu, aż będzie miękki. Po usmażeniu szpinak studzimy. Miksujemy twaróg z jajkami , dodajemy śmietanę i zimny szpinak. Wszystko razem miksujemy i doprawiamy solą morską i pieprzem do smaku. Pastę chłodzimy i podajemy.