olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Pasta twarogowa z roszponką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

zdrowa i smaczna pasta z roszponką idealnie komponuje się z pieczywem, ma mało kalorii, można więc ją jeść bez wyrzeczeń :)

Pasta twarogowa z roszponką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta twarogowa z roszponką

 

  • na ok. 4 kromki zwykłego chleba:
  • 6 łyżek twarogu chudego
  • 2 -3 łyżki mleka
  • 2 garście sałaty roszponki
  • kiełki brokuła
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Pasta twarogowa z roszponką
Twarożek wkładamy do miski, dodajemy mleko i rozcieramy ze sobą zwykłą łyżką, aż mleko wsiąknie w twaróg. Sałatę myjemy pod strumieniem bieżącej wody, osuszamy i kroimy w mniejsze kawałki, po czym wrzucamy do twarożku. Dokładnie ze sobą mieszamy. Kiełki myjemy pod wodą, osuszamy i porywamy na mniejsze cząsteczki, dodajemy do pasty i przyprawiamy pieprzem do smaku.
Pasta twarogowa z roszponką
składniki potrzebne do przygotowania pasty
Pasta twarogowa z roszponką
zdrowa i smaczna pasta już na bułce i po chwili "idzie w ruch" :)