Sposób przygotowania:
Kandyzowana skórka pomarańczowa
Pomarańcze dokładnie oczyścić, odciąć końcówki.
Obrać ze skórki, pokroić w drobną kosteczkę.
Przełożyć do garnka, wlać pół szklanki wody i wsypać 3/4 szklanki cukru. Całość smażyć pół godziny na małym ogniu, ciągle mieszając. Dodać miód i sok z cytryny. W razie konieczności w trakcie smażenia podlewać wodą. Usmażoną skórkę przełożyć do małego słoiczka, przechowywać w lodówce.
Skórka idealnie nadaje się do dekoracji świątecznego piernika.
Obrać ze skórki, pokroić w drobną kosteczkę.
Przełożyć do garnka, wlać pół szklanki wody i wsypać 3/4 szklanki cukru. Całość smażyć pół godziny na małym ogniu, ciągle mieszając. Dodać miód i sok z cytryny. W razie konieczności w trakcie smażenia podlewać wodą. Usmażoną skórkę przełożyć do małego słoiczka, przechowywać w lodówce.
Skórka idealnie nadaje się do dekoracji świątecznego piernika.
robaczek
mocsłodkości