Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Kandyzowana skórka pomarańczowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealna do dekoracji świątecznego piernika, pachnąca kandyzowana skórka pomarańczowa, przygotowana z zaledwie trzech składników

Kandyzowana skórka pomarańczowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kandyzowana skórka pomarańczowa

 

Sposób przygotowania:

Kandyzowana skórka pomarańczowa
Pomarańcze dokładnie oczyścić, odciąć końcówki.

Obrać ze skórki, pokroić w drobną kosteczkę.

Przełożyć do garnka, wlać pół szklanki wody i wsypać 3/4 szklanki cukru. Całość smażyć pół godziny na małym ogniu, ciągle mieszając. Dodać miód i sok z cytryny. W razie konieczności w trakcie smażenia podlewać wodą. Usmażoną skórkę przełożyć do małego słoiczka, przechowywać w lodówce.

Skórka idealnie nadaje się do dekoracji świątecznego piernika.
Kandyzowana skórka pomarańczowa
Pomarańcze oczyścić, odciąć końcówki, obrać
Kandyzowana skórka pomarańczowa
Skórkę pomarańczową pokroić w bardzo drobną kosteczkę
Kandyzowana skórka pomarańczowa
Do garnka przełożyć skórkę, wodę i cukier
Kandyzowana skórka pomarańczowa
Całość smażyć na wolnym ogniu około pół godziny