Sposób przygotowania:
Kandyzowana skórka pomarańczowa
Pomarańcze dokładnie oczyścić, odciąć końcówki.
Obrać ze skórki, pokroić w drobną kosteczkę.
Przełożyć do garnka, wlać pół szklanki wody i wsypać 3/4 szklanki cukru. Całość smażyć pół godziny na małym ogniu, ciągle mieszając. Dodać miód i sok z cytryny. W razie konieczności w trakcie smażenia podlewać wodą. Usmażoną skórkę przełożyć do małego słoiczka, przechowywać w lodówce.
Skórka idealnie nadaje się do dekoracji świątecznego piernika.
Obrać ze skórki, pokroić w drobną kosteczkę.
Przełożyć do garnka, wlać pół szklanki wody i wsypać 3/4 szklanki cukru. Całość smażyć pół godziny na małym ogniu, ciągle mieszając. Dodać miód i sok z cytryny. W razie konieczności w trakcie smażenia podlewać wodą. Usmażoną skórkę przełożyć do małego słoiczka, przechowywać w lodówce.
Skórka idealnie nadaje się do dekoracji świątecznego piernika.
![Kandyzowana skórka pomarańczowa Kandyzowana skórka pomarańczowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kandyzowana-skorka-pomaranczowa-577649.jpg)
![Kandyzowana skórka pomarańczowa Kandyzowana skórka pomarańczowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kandyzowana-skorka-pomaranczowa-577650.jpg)
![Kandyzowana skórka pomarańczowa Kandyzowana skórka pomarańczowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kandyzowana-skorka-pomaranczowa-577651.jpg)
![Kandyzowana skórka pomarańczowa Kandyzowana skórka pomarańczowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kandyzowana-skorka-pomaranczowa-577652.jpg)
robaczek
mocsłodkości