Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Grzyby marynowane z miodem, cebulą i marchewką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

W takiej marynacie można przygotować większość grzybów-opieńki, podgrzybki, kurki, czy maślaki. Na pewno będą smakować wspaniale :)

Grzyby marynowane z miodem, cebulą i marchewką

Składniki:

Grzyby marynowane z miodem, cebulą i marchewką

Grzyby:

  • 1 kg obranych i oczyszczonych grzybów
  • 1,5 l wody

Marynata:

Sposób przygotowania:

Grzyby marynowane z miodem, cebulą i marchewką
Grzyby zalać wrzątkiem, zagotować i gotować 3 minuty. Odcedzić. Składniki marynaty wrzucić do garnka, wymieszać, zagotować i gotować 7 minut. Grzyby włożyć do słoików do 3/4 objętości. Zalać gorącą marynatą. Słoiki dokładnie zakręcić i odwrócić do góry dnem. Trzymać je tak, dopóki całkiem nie ostygną. Grzybki są gotowe do spożycia po trzech dniach, wtedy smaki się dokładnie przegryzą. Smacznego!