Sposób przygotowania:
Kandyzowana skórka pomarańczowa
Skórkę pomarańczową pokroić na kawałki duże lub małe, zależnie od tego co potrzebujemy. Zalać wodą zagotować i pogotować ok 5 min, czynnośc powtórzyć w celu zmniejszenia goryczki. Odcedzić.
Cukier zalać pół szkl wody i ugotować syrop. Kiedy już zacznie bulgotać wtedy dodać skórki pomarańczowe i od czasu do czasu mieszając pogotować w syropie ok 15-20 min na bardzo wolnym ogniu. Przełożyć do słoiczka i używać do ciast.
Cukier zalać pół szkl wody i ugotować syrop. Kiedy już zacznie bulgotać wtedy dodać skórki pomarańczowe i od czasu do czasu mieszając pogotować w syropie ok 15-20 min na bardzo wolnym ogniu. Przełożyć do słoiczka i używać do ciast.
misia14
luna19
dzieki za porade... ale jakoś nigdy mi sie nie zcukrzyl ...
caroline1983
luna19
:) Tak długo sie przechowują.. A wycinalam :P nożem.. troche bylo dłubania ale warto bylo.. ze scinkow wyszedl drugi słoik siekanej drobno skórki ..
elzbieta8960