krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Kapeć

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Kapeć

Składniki:

Kapeć

 

Sposób przygotowania:

Kapeć
Mąkę jak najdokładniej utrzeć z żółtkami jaj, dolać tyle wody, żeby ciasto było jak gęsta śmietana, jeszcze wybić dobrze. Osolić. Białka ubić na sztywną pianę i ostrożnie wymieszać z ciastem. Na dużej patelni podsmażyć na smalcu pokrajaną w plastry cebulę, wylać na to ciasto i wsunąć do średnio nagrzanego piekarnika na 12-15 minut. Wyłożyć na półmisek stroną ze zrumienioną cebulą do góry. Podawać gorący i jeść natychmiast, aby nie opadł.

Tagi:

jajko jajka