Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kapuściana botwinka z wędzonką i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Kapuściana botwinka z wędzonką i koperkiem to pyszne połączenie młodych warzyw - koniecznie się na nie skuście :)

Kapuściana botwinka z wędzonką i koperkiem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kapuściana botwinka z wędzonką i koperkiem

 

  • 1 główka kapusty białej - młodej
  • 1 pęczek botwinki
  • 200 g boczku surowego
  • 150 g wędzonki (u mnie szynka wędzona)
  • 1 pęczek koperku
  • około 200 ml wody
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kapuściana botwinka z wędzonką i koperkiem
Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka, podlewamy wodą i gotujemy 5-7 minut, po tym czasie dodajemy posiekaną botwinkę - całość dusimy przez około 15 minut.

Boczek oraz wędzonkę kroimy w kosteczkę, dodajemy do kapusty z botwinką, mieszamy i w dalszym ciągu podgotowujemy.

Na koniec dodajemy posiekany koper, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 
Kapuściana botwinka z wędzonką i koperkiem
Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka, podlewamy wodą i gotujemy 5-7 minut
Kapuściana botwinka z wędzonką i koperkiem
Następnie dodajemy posiekaną botwinkę - całość dusimy przez około 15 minut.
Kapuściana botwinka z wędzonką i koperkiem
Boczek oraz wędzonkę kroimy w kosteczkę, dodajemy do kapusty z botwinką, mieszamy
Kapuściana botwinka z wędzonką i koperkiem
Na koniec dodajemy posiekany koper, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Kapuściana botwinka z wędzonką i koperkiem
Smacznego !

Tagi:

dania warzywa