Sposób przygotowania:
Makaron z botwinką i szparagamiETAP 1:

Pierś z kurczaka kroję na małe kawałki, przekładam do miski dodaję ocet winny, sos balsamico, sól, pieprz, przyprawy miks. Mieszam i odstawiam na 30 minut do lodówki.
ETAP 2:

Cebulę kroję i przesmażam na maśle klarowanym, dodaję kurczaka i smażę chwilę. Wykładam na talerz.
ETAP 3:

Na tej samej patelni smażę pokrojone gałązki botwiny i buraczki, oraz pokrojone szparagi podlewam odrobiną wody. Na końcu dodaję pokrojone liście botwiny i już tylko chwilę duszę całość. Doprawiam solą, pieprzem.
ETAP 4:

Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie.Cukinię kroję w plastry i smażę na patelni, wykładam na talerz. Całość mieszam z makaronem,, kurczakiem, dodaję chili i natkę pietruszki.
SylaUla
testing223
testing223
testing223