Sposób przygotowania:
Młoda kapusta z boczkiem i koprem
Kapustę poszatkować, delikatnie posolić, wymieszać. Podlać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Oprószyć pieprzem, jeśli mamy możemy też dodać skórę z boczku wędzonego. Gotować pod przykryciem.
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać do kapusty. Kiedy kapusta będzie miękka to ze smalcu i mąki przygotować zasmażkę. Dodać do kapusty. Wymieszać. Dodać posiekany koper. Wymieszać.
Przyprawić do smaku. Podawać na gorąco.
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać do kapusty. Kiedy kapusta będzie miękka to ze smalcu i mąki przygotować zasmażkę. Dodać do kapusty. Wymieszać. Dodać posiekany koper. Wymieszać.
Przyprawić do smaku. Podawać na gorąco.