Sposób przygotowania:
Młoda kapusta z boczkiem i papryką w koperku
Kapustę szatkujemy, przekładamy do rondla, podlewamy około 250 ml wody, solimy i dusimy na wolnym ogniu.
Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w drobną kosteczkę. Boczek kroimy w paseczki. Kiedy kapusta zmięknienie dodajemy boczek oraz paprykę - całość podduszamy 10 minut, dodajemy posiekany koper, mieszamy i dusimy przez około kwadrans.
Doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie solą.
Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w drobną kosteczkę. Boczek kroimy w paseczki. Kiedy kapusta zmięknienie dodajemy boczek oraz paprykę - całość podduszamy 10 minut, dodajemy posiekany koper, mieszamy i dusimy przez około kwadrans.
Doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie solą.