p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Bigos z kapusty z boczku i kiełbasy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie danie - młoda kapusta z boczkiem i kiełbasą a'la bigos

Bigos z kapusty z boczku i kiełbasy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bigos z kapusty z boczku i kiełbasy

 

  • 1 szt. kapusta młoda,
  • 20 dag boczek surowy,
  • 1 szt kiełbasa śląska,
  • 2 łyżki oliwa z oliwek,
  • 2 łyżki warzylion,
  • 1 łyżka cytryna sok,
  • do smaku chili pieprz kolorowy

 

Sposób przygotowania:

Bigos z kapusty z boczku i kiełbasy
Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, zeszklić na złoto na dwóch łyżkach oliwy, Kapustę umyć i w miarę drobno pokroić, dodać do boczku i kiełbasy, wymieszać, przykryć, dusić aż kapusta puści sok, doprawić 2 łyżkami Warzylionu, szczyptą chili i odrobiną kolorowego pieprzu, wymieszać, dodać łyżkę soku z cytryny, dusić pod przykryciem około 20 minut.
Bigos z kapusty z boczku i kiełbasy
Etap 1
Bigos z kapusty z boczku i kiełbasy
Etap 2
Bigos z kapusty z boczku i kiełbasy
wszystkie potrzebne składniki