motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Kapuściane kotlety

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Potrawa jest smaczna i szybka w przygotowaniu

Kapuściane kotlety

Składniki:

Kapuściane kotlety

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuściane kotlety
Oczyszczoną kapustę kroimy na 4 części. Dajemy do osolonej wody i gotujemy do miękkości. Następnie odstawiamy, chłodzimy, wykrawamy głąby i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie oprószamy mąką i panierujemy w roztrzepanym jajku a na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i przygotowane kotlety kapuściane smażymy ze wszystkich stron na silnie rozgrzanym tłuszczu.

Tagi:

tarta