Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kapuściany garnek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Prosta bogata w warzywa potrawa, powstała z tego co akurat znalazłam w lodówce -lubię takie spontaniczne gotowanie ;)

Kapuściany garnek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapuściany garnek

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuściany garnek
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Por oczyścić, również pokroić. Wrzucić na rozgrzany olej, zeszklić. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Papryki obrać ze skórki, pokroić w kawałki. Wrzucić do rondla i przesmażyć razem. Parówki pokrojone w plasterki wrzucić do rondla, przesmażyć razem. Kapustę poszatkować, wrzucić do rondla, podlać pół szklanki wody, posolić, dodać pieprz i dusić aż kapusta i papryka będą miękkie. Wlać przecier pomidorowy, doprawić papryką słodką i ostrą, dusić jeszcze 10 minut. Gorącą potrawę nałożyć do miseczek, podawać najlepiej ze świeżym domowym pieczywem.
Kapuściany garnek
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Por oczyścić, również pokroić. Wrzucić na rozgrzany olej, zeszklić. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Papryki obrać ze skórki, pokroić w kawałki. Wrzucić do rondla i przesmażyć razem
Kapuściany garnek
Parówki pokrojone w plasterki wrzucić do rondla, przesmażyć razem.
Kapuściany garnek
Kapustę poszatkować, wrzucić do rondla, podlać pół szklanki wody, posolić, dodać pieprz i dusić aż kapusta i papryka będą miękkie.
Kapuściany garnek
Wlać przecier pomidorowy, doprawić papryką słodką i ostrą, dusić jeszcze 10 minut.