Donnna

Donnna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Obiad z parówek i kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Obiad prosty z wykorzystaniem parówek :)

Obiad z parówek i kapusty

Składniki:

Obiad z parówek i kapusty

 

  • 3 garście kiszonej kapusty
  • 3 duże ziemniaki
  • 2 wędzone parówki

 

  • sól, pieprz, majeranek, kminek

Sposób przygotowania:

Obiad z parówek i kapusty
Kapuste gotujemy do miękkości z kminkiem, majerankiem i odrobiną soli. Ziemniaki obieramy, gotujemy i podajemy w ulubionej formie - puree lub w całości Parówki finezyjnie nacinamy i chwilke grzejemy, potem podsmażamy na patelni razem z kapustą i ziemniakami. Podajemy. Potrawa nie ejst finezyjna i wymyślna, ale dosyć smaczna i sycąca na pewno, paróweczki powinny być wędzone, bo to psyzny, specyficzny smak. Kspustę odlewamy , albo nie, zalezy jaki lubimy poziom kwasności, ja uwielbiam bardzo kwaśną. Dodać można łyżeczkę masła, ale to opcjonalne, zalezy od gustu i smaku, może byc też kropla oliwy z oliwek.

Tagi:

kapusta