gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kapuśniak wg Gosi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kapuśniak to jedna z ulubionych zup mojej rodziny, dlatego robię ją od czasu do czasu na pierwsze danie.

Kapuśniak wg Gosi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapuśniak wg Gosi

 

  • 0.5 kg kiszonej kapusty
  • 300 gram kości wieprzowych od schabu
  • 1 duża marchewka
  • przyprawa uniwersalna Kucharek
  • sól
  • 4 średnie ziemniaki

Sposób przygotowania:

Kapuśniak wg Gosi
Kości wkładamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy sól oraz przyprawę uniwersalną Kucharek. Gotujemy do momentu, aż mięso na kościach będzie miękkie, po czym wyciągamy kości i obieramy z mięsa. Do wywaru dodajemy obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę oraz lekko odciśniętą z soku kiszoną kapustę.Gotujemy ok. 10 minut. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy z mięsem do zupy. Całość gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie. Porcję zupy wylewamy na talerz.
Kapuśniak wg Gosi
Kości wkładamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy sól oraz przyprawę uniwersalną Kucharek. Gotujemy.
Kapuśniak wg Gosi
Do wywaru dodajemy obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę oraz lekko odciśniętą z soku kiszoną kapustę.
Kapuśniak wg Gosi
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy z mięsem do zupy.