p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Kapuśniak wg Piotra

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kapuśniak według mojego męża Piotra

Kapuśniak wg Piotra Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapuśniak wg Piotra

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak wg Piotra
Do garnka z zimną wodą dodać porcję rosołową, szyjki, warzywa, ziele i liście laurowe, gotować aż pojawią się szumowiny na powierzchni, wtedy ściągnąć je łyżką cedzakową. Dodać lekko pokrojoną kiszoną kapustę i gotować dalej ok 25 min, następnie dodać pokrojone w kostkę kartofle, kostkę warzywną i gotować dalej. W między czasie posiekać połowę cebuli, boczek pokroić w słupki, a słoninę w kostkę i smażyć na złoto. Dodać do kapuśniaku i gotować jeszcze chwilkę. Wyciągnąć porcję rosołową i szyjki, oddzielić mięso od kości i dodać rozdrobnione mięso do kapuśniaku. Kapuśniak rozlać na talerze, udekorować natką pietruszki i podać z chlebem.
Kapuśniak wg Piotra
Do garnka z zimną wodą dodajemy porcję rosołową, szyjki, warzywa, ziele i liście laurowe
Kapuśniak wg Piotra
Dodajemy lekko pokrojoną kiszoną kapustę i gotujemy ok 25 min
Kapuśniak wg Piotra
siekamy połowę cebuli, boczek kroimy w słupki, a słoninę w kostkę i smażymy na złoto