Sposób przygotowania:
Kapuśniak z pomidorami II
Kapustę poszatkować. Wypłukać na durszlaku. Zalać wodą i gotować
około 35 minut Dodać pokrojone w kostkę ziemniaczki i marchewkę w plasterkach. Gotować do miękkości ziemniaków
. Następnie dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego. 2 łyżki mąki rozmieszać w szklance wody. Wlać do zupy. Doprowadzić do wrzenia. Doprawiamy solą do smaku. *na sam koniec można dolać troszkę słodkiej śmietanki co nada zupie lekko kremowego, słodkawego posmaku. Smacznego :)
około 35 minut Dodać pokrojone w kostkę ziemniaczki i marchewkę w plasterkach. Gotować do miękkości ziemniaków
. Następnie dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego. 2 łyżki mąki rozmieszać w szklance wody. Wlać do zupy. Doprowadzić do wrzenia. Doprawiamy solą do smaku. *na sam koniec można dolać troszkę słodkiej śmietanki co nada zupie lekko kremowego, słodkawego posmaku. Smacznego :)