Sposób przygotowania:
Kapuśniak z białej kapusty i wołowiny
Oczyszczoną i pokrojoną w kostkę wołowinę podsmażamy na rozgrzanym oleju, a następnie przekładamy do garnka.
Na ten sam tłuszcz wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażamy, aż się zeszkli. Również przekładamy ją do garnka. Wlewamy wodę i gotujemy wywar przez półtorej godziny z dodatkiem soli, ziela angielskiego i liści laurowych. Dodajemy poszatkowaną kapustę i gotujemy 15 minut.
Warzywa oczyszczamy, kroimy w kostkę i dodajemy do wywaru. Dodajemy również przyprawy i gotujemy 15 minut.
Wrzucamy do wywaru pomidory w puszce i gotujemy 10 minut. Na koniec przyprawiamy zupę pieprzem.
Na ten sam tłuszcz wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażamy, aż się zeszkli. Również przekładamy ją do garnka. Wlewamy wodę i gotujemy wywar przez półtorej godziny z dodatkiem soli, ziela angielskiego i liści laurowych. Dodajemy poszatkowaną kapustę i gotujemy 15 minut.
Warzywa oczyszczamy, kroimy w kostkę i dodajemy do wywaru. Dodajemy również przyprawy i gotujemy 15 minut.
Wrzucamy do wywaru pomidory w puszce i gotujemy 10 minut. Na koniec przyprawiamy zupę pieprzem.
lukrowanepierniczki