Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Kapuśniak z białej kapusty i wołowiny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i pożywna zupa z białej kapusty przygotowana na wołowinie pokrojonej w kostkę, z dodatkiem pomidorów w puszce.

Kapuśniak z białej kapusty i wołowiny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapuśniak z białej kapusty i wołowiny

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z białej kapusty i wołowiny
Oczyszczoną i pokrojoną w kostkę wołowinę podsmażamy na rozgrzanym oleju, a następnie przekładamy do garnka.

Na ten sam tłuszcz wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażamy, aż się zeszkli. Również przekładamy ją do garnka. Wlewamy wodę i gotujemy wywar przez półtorej godziny z dodatkiem soli, ziela angielskiego i liści laurowych. Dodajemy poszatkowaną kapustę i gotujemy 15 minut.

Warzywa oczyszczamy, kroimy w kostkę i dodajemy do wywaru. Dodajemy również przyprawy i gotujemy 15 minut.

Wrzucamy do wywaru pomidory w puszce i gotujemy 10 minut. Na koniec przyprawiamy zupę pieprzem.
Kapuśniak z białej kapusty i wołowiny
Oczyszczoną i pokrojoną w kostkę wołowinę podsmażamy na rozgrzanym oleju, a następnie przekładamy do garnka.
Kapuśniak z białej kapusty i wołowiny
Kapustę oczyszczamy, szatkujemy i wrzucamy do wywaru.
Kapuśniak z białej kapusty i wołowiny
Warzywa oczyszczamy, kroimy w kostkę i dodajemy do wywaru.
Kapuśniak z białej kapusty i wołowiny
Dodajemy również przyprawy i gotujemy 15 minut.