Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

kapusniak ze świeżej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczny kapuśniaczek w porze letniej

kapusniak ze świeżej kapusty

Składniki:

kapusniak ze świeżej kapusty

 

  • 50 dag kapusty białej
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/4 selera
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula
  • sól
  • 5 dag tłuszczu
  • 3 dag mąki
  • porcja rosołowa

Sposób przygotowania:

kapusniak ze świeżej kapusty
Porcje rosołową, osolić, zetrzeć na tarce jarzyny, i zeszatkowaną kapustę. Po zagotowaniu dodać koncentrat pomidorowy i doprawić solą. Z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę i zagęścić kapusniak. Można dodać boczku, podawać z chlebem lub ziemniakami

Tagi:

kapusta