Sposób przygotowania:
Kapusta biała duszona
Kapustę białą drobno pokroić lub poszatkować do miski, zalać wrzącą wodą, zamieszać i zostawić na 5 minut, wodę z kapusty odlać.
W rondlu stopić smalec, włożyć kapustę sparzoną, dodać kostkę rosołową i warzywko, cukier, ocet i wymieszać, następnie wsypać mąkę mieszając podsmażać z 3 minuty, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości kapusty.
Wsypać pieprz mielony, mąkę i szybko zamieszać do zagęszczenia kapusty.
W rondlu stopić smalec, włożyć kapustę sparzoną, dodać kostkę rosołową i warzywko, cukier, ocet i wymieszać, następnie wsypać mąkę mieszając podsmażać z 3 minuty, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości kapusty.
Wsypać pieprz mielony, mąkę i szybko zamieszać do zagęszczenia kapusty.
danielek