kurka79

kurka79

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Roladki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste w wykonaniu, aromatyczne, sycące i pożywne roladki z piersi kurczaka.Możemy je podać do ziemniaków lub ryżu.

Roladki drobiowe

Składniki:

Roladki drobiowe

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe

ETAP 1:

Roladki drobiowe
Pierś z kurczaka rozbita i oprószona przyprawą

Pierś z kurczaka oczyszczamy i kroimy na plastry (tak jak na kotlety schabowe), rozbijamy i oprószamy przyprawą do kurczaka.

ETAP 2:

Roladki drobiowe
Pieczarki podsmażamy aż odparuje woda doprawiamy

Pieczarki myjemy i kroimy na cienkie półplastry. Podsmażamy na oleju aż woda odparuje i pieczerki lekko sie zrumienią,doprawiamy solą ziołową.Odstawiamy do wystygniecia.

ETAP 3:

Roladki drobiowe
Tak układamy składniki i zwijamy mieso w roladke

Na rozbite płaty piersi kładziemy plaster sera żółtego i łyżkę pieczarek. Zwijamy w roladkę. Panierujemy w bułce tartej i potem w rozkłóconym jajku z sola i pierzem.

ETAP 4:

Roladki drobiowe
Roladki dopiekamy w piekarniku przez 20 min

Smażymy na głębokim oleju i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Zapiekamy w piekarniku w temp. 180*C przez 20 min.