Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z szafranem na pęczakuEtap 1
Brytfannę, w której będzie przygotowywane danie natłuścić 1 łyżką oleju kokosowego.
Etap 2
Pęczak wypłukać na sitku, poczekać, aż woda odcieknie i wysypać do brytfanki.
Etap 3
W międzyczasie na patelni rozgrzać drugą łyżkę oleju kokosowego i położyć skórą do dołu pierś i obsmażyć. Następnie pierś ułożyć na pęczaku tym razem skórą do góry.
Etap 4
Wlać gorący bulion posypać sola i pieprzem, a na koniec szafranem i włożyć do piekarnika nagrzanego piekarnika do 200 stopni, piec pod przykryciem około 1 godziny.
Etap 5
Pod koniec pieczenia ściągamy przykrycie, żeby skórka się przypiekła. Po wyciągnięciu z piekarnika posypujemy natka pietruszki.