Sposób przygotowania:
Pierogi z ser(c)emETAP 1:

Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy gorącą wodę, masło, sól. Składniki początkowo łączymy widelcem, a następnie zagniatamy ręcznie. Ciasto odstawiamy na kilkanaście minut, aby "odpoczęło". W tym czasie przygotowujemy farsz.
ETAP 2:

Ser łączymy z truskawkami i śmietaną, rozgniatamy widelcem na jednolitą masę, dodajemy cukier.
ETAP 3:

Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy posypanej mąką. Z rozwałkowanego ciasta, przy pomocy foremki, wycinamy pierogi. Na każdym pierogu układamy farsz. Brzegi ciasta dokładnie zlepiamy. Pierogi, które już zlepiliśmy, przykrywamy ściereczką.
Pierogi wrzucamy na wrzątek. Gotujemy do wypłynięcia + 3 minuty.
Pierogi odcedzamy. Wykładamy na talerz, ułożone wokół serca z truskawek. Podajemy posypane cukrem, ze śmietaną lub jogurtem.