Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Kapusta biała kwaszona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kapustka pyszna i zdrowa do sałatek.

Kapusta biała kwaszona

Składniki:

Kapusta biała kwaszona

 

  • Kapusta biała 1 szt sól do smaku

Sposób przygotowania:

Kapusta biała kwaszona
Wyrośniętą kapustę , poszatkować, i wymieszac w misce z solą. Następnie układać warstwami w kamiennym garnku i każdą warstwę ubjać , aż do wystąpienia soku, dobrze ubita kapusta lepiej się zakwasza i łatwiej ją przechowywać. Po wypełnieniu garnka kapustą przykryć czystym płótnem, położyć na nim słoik wypełnionym wodą. Na płótnie powinien pojawić sie sok, całość przykryć płótnem, odstawić w ciepłe miejsce .

Tagi:

kapusta