Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta biała z koperkiem i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kapusta z koperkiem to wspaniały dodatek do obiadu.

Kapusta biała z koperkiem i boczkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta biała z koperkiem i boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Kapusta biała z koperkiem i boczkiem
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce smalcu. Kapustę poszatkować, wymieszać z 1 płaską łyżką soli, pozostawić na pół godziny, następnie odcisnąć z powstałej wody. Na pozostałym smalcu zeszklić posiekany por. Następnie dodać kapustę i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, 2 łyżki wody, wymieszać i dusić przez 15 minut. Pod koniec wsypać podsmażony boczek, posiekany koperek, przyprawić do smaku pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać
Kapusta biała z koperkiem i boczkiem
Kapustę poszatkować wymieszać z solą odcisnąć
Kapusta biała z koperkiem i boczkiem
Na smalcu podsmażyć pokrojony w kostkę boczek
Kapusta biała z koperkiem i boczkiem
Do pory dodać kapustę i marchewkę dusić do miękkości
Kapusta biała z koperkiem i boczkiem
Wymieszać z koperkiem i boczkiem przyprawić do smaku

Tagi:

kapusta