Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta biała z koperkiem i pomidorkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kapusta z koperkiem to smaczny dodatek do dania z mięsem.

Kapusta biała z koperkiem i pomidorkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapusta biała z koperkiem i pomidorkami

 

  • 1/2 kg kapusty białej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki siekanego koperku
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki masła
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
  • sól

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta biała z koperkiem i pomidorkami
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, wlać 2/3 szkl wody i gotować. Do półmiękkiej kapusty dodać umyte, pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe i posiekany koperek. Przykryć i dusić do miękkości kapusty. (nie rozgotować) Mąkę wymieszać z odrobiną wody, połączyć z kapustą, dodać surowe masło, zagotować. Przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.
Kapusta biała z koperkiem i pomidorkami
Oczyszczoną kapustę nie bardzo drobno poszatkować
Kapusta biała z koperkiem i pomidorkami
Włożyć do garnka i wlać około 2/3 szkl wody
Kapusta biała z koperkiem i pomidorkami
Do pół miękkiej kapusty dodać pomidorki i koperek