anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Kapusta czerwona obiadowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ta kapusta jest pyszna można ją też zrobić do słoików tylko należy pamiętać aby zapasteryzować. Polecam.

Kapusta czerwona obiadowa

Składniki:

Kapusta czerwona obiadowa

 

  • czerwona kapusta 3 kg
  • cebula 4 szt
  • sól 4 łyżki
  • ocet 9 łyżek
  • jabłka 5 szt
  • cukier 1/2 szkl
  • woda 500 ml

 

Sposób przygotowania:

Kapusta czerwona obiadowa
Kapustę oczyścić i drobno poszatkować, cebulę obrać i pokroić w kostkę, przyprawić solą i odstawić na 12 godzin. Na następny dzień kapustę odcedzić . Wodę wlać do garnka dodać cukier i zagotować. Na koniec wlać ocet. Dodać do garnka z zalewą kapustę i gotować na małym ogniu około 20 minut, od czasu do czasu mieszać. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce dodać do kapusty i dokładnie wymieszać. Podawać na zimno.