Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Czerwona kapustka obiadowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kapusta czerwona, dobry dodatek do obiadu.

Czerwona kapustka obiadowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Czerwona kapustka obiadowa

 

  • Czerwona kapustka obiadowa

 

  • 3 małe główki kapusty czerwonej
  • kilka łyżek octy
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • cukier do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Czerwona kapustka obiadowa
Kapustę drobno poszatkować i przerzucić do garnka. Podlać niedużą ilością wody, posolić i ugotowa tak, aby kapusta lekko zmiękła. Kapustę odsączyć i przełożyć do miski, aby wystygła. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do kapusty. Kapustę doprawić do smaku solą, pieprzem, octem i cukrem. Wymieszać kapustę i schłodzić.
Czerwona kapustka obiadowa
Kapustę drobno poszatkować i zalać wodą z solą.

Tagi:

kapusta