Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Obiadowa czerwona kapusta 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Prosta i nie wymagająca wielu składników kapusta to idealna przystawka do drugiego dania obiadowego. Delikatna i pyszna zarazem.

Obiadowa czerwona kapusta 3

Składniki:

Obiadowa czerwona kapusta 3

 

  • 1/2 główki czerwonej kapusty,
  • 1 cebula biała,
  • 2 łyżki sok z cytryny,
  • masło do smażenia,
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Obiadowa czerwona kapusta 3
Czerwoną kapustę siekamy w cienkie, długie paski. Później gotujemy w osolonej wodzie do momentu aż zmięknie. Cebulkę siekamy bardzo drobno i przysmażamy na maśle. Gdy kapusta jest gotowa odcedzamy ją. Mieszamy ją z cebulką i nadal smażymy. Po chwili zalewamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem wedle smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i podajemy jako przystawkę do drugiego dania obiadowego.

Tagi:

kapusta