Pati Kuchareczka

Pati Kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 121]

Kapusta duszona z koprem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kapustę z koprem można także dusić z plasterkami słoniny.

Kapusta duszona z koprem

Składniki:

Kapusta duszona z koprem

 

  • 2 porcje:
  • 40-50 dag słodkiej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 pęczek kopru
  • 1 mała łyżeczka cząbru
  • 1 łyżka stołowa mąki
  • 1 żółtko
  • 100 ml śmietany
  • sól
  • ocet

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta duszona z koprem
Kapustę pokroić w paski, włożyć do garnka z taką ilością wody, by ją przykryła, gotować razem z pokrojona w ćwiartki cebulą, posiekanym cząbrem i koprem, gotować do miękkości. Następnie wlać wodę zmieszaną z mąką, solą i octem. Zdjąć z ognia i wlać mleko zmieszane z żółtkiem.

Tagi:

kapusta