Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kapusta kiszona do ryby :

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Surówka do ryby w cieście cebulowo-piwnym . Doskonale komponują się smakowo.

Kapusta kiszona do ryby :

Składniki:

Kapusta kiszona do ryby :

 

  • 20 dag kiszonej kapusty
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki pieprzu mielonego
  • 2 łyżki oliwy

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona do ryby :
Kapustę sprawdzić na smak , jeśli trzeba to przepłukać by nie była za kwaśna . Wymieszać z oliwą , cukrem , pieprzem mielonym .Zostawić na 10 minut by smaki się zmieszały.
Świadomie nie dodaję do surówki cebulki , bo jest już w cieście . Normalnie surówkę z kiszonej kapusty wzbogacam jeszcze drobno usiekaną cebulką i usiekaną natką pietruszki .