pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kapusta kiszona kminkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Im stoi dłużej tym bardziej będzie ukiszona.

Kapusta kiszona kminkowa

Składniki:

Kapusta kiszona kminkowa

 

  • 2 kg kapusta biała,
  • 2 łyżki kminek,
  • 1,5 łyżki Sól

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona kminkowa
Kapustę szatkujemy i przekładamy do kamionkowego naczynia. Dodajemy kminek oraz sól (wg uznania proponuję dodać i posmakować, ja dodaję ok. 1,5 łyżki) i mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce i 1-2 razy dziennie ubijamy drewnianym kijkiem ułatwiając wydzielanie się soków. Kapusta jest gotowa do spożycia 2 dni po tym jak zobaczymy pierwsze soki. Taka kapusta może stać miesiącami.