monika1004

monika1004

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Kapusta kiszona na gorąco.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu kapusta kiszona na gorąco - idealna do schabowego!

Kapusta kiszona na gorąco. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapusta kiszona na gorąco.

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona na gorąco.
Kapustę należy włożyć do garnka i zalać wodą, tak aby woda zakryła kapustę (jeśli kapusta jest bardzo kwaśna, dobrze jest ją wypłukać w wodzie i wycisnąć). Dodać mielony kminek (ok. 1 łyżeczki). Gotować kapustę na małym ogniu, aż kapusta zrobi się miękka. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zasmażka: Dwie łyżki masła rozpuścić na patelni, dodać dwie łyżki mąki i wszystko razem wymieszać, chwilkę podsmażyć. Gotową zasmażkę dodać do gotującej się kapusty, wszystko razem wymieszać i chwilkę gotować.
Kapusta kiszona na gorąco.
Kapustę kiszoną posypujemy zmielonym kminkiem i gotujemy na małym ogniu do miękkości.
Kapusta kiszona na gorąco.
Do kapusty należy zrobić zasmażkę: dwie łyżki masła rozpuszczamy na patelni i dodajemy dwie łyżki mąki.