Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Kapusta kiszona z kaparami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Odcisnąć sok z kapusty. Kapustę drobno pokroić, zalać oliwą, wymieszać z cukrem i wstawić do lodówki na 15 minut...

Kapusta kiszona z kaparami

Składniki:

Kapusta kiszona z kaparami

 

  • 40 dkg kapusta kiszona,
  • 100 gr kapary z zalewy,
  • 3 łyżki oliwa extra vergin,
  • 3 łyżeczki cukier drobny

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona z kaparami
Odcisnąć sok z kapusty. Kapustę drobno pokroić, zalać oliwą, wymieszać z cukrem i wstawić do lodówki na 15 minut. Jeszce raz wymieszać, sprawdzić, czy cukier się rozpuścił. Dorzucić kapary, przemieszać i podawać. Osobiście nie jestem fanem kaparów ale w takim zestawieniu smakuja wybornie!