agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Kapusta kwaszona z grochem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczny dodatek do każdej potrawy.

Kapusta kwaszona z grochem.

Składniki:

Kapusta kwaszona z grochem.

 

  • 500 g kapusty kwaszonej
  • 50 g słoniny
  • cebula
  • 1 łyżka tłuszczu
  • ½ szklanki grochu
  • 1,5 łyżki mąki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kapusta kwaszona z grochem.
Groch zalać wrzątkiem i odstawić na 2 godziny, a później ugotować w tej samej wodzie. W tym czasie kapustę delikatnie odcisnąć z soku, pokroić i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu. Gotować około godziny. Słoninę kroimy w kostkę, podsmażyć i wymieszać z mąką, razem podsmażyć. Na koniec połączyć z kapusta i grochem, kolejno zagotować i doprawić do smaku.

Tagi:

kapusta groch