agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

kapusta kwaszona zasmażana wg agusi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczna zasmażana kapusta.

kapusta kwaszona zasmażana wg agusi

Składniki:

kapusta kwaszona zasmażana wg agusi

 

  • 60 dag kapusty kwaszonej
  • 10 dag słoniny
  • 10 dag cebuli
  • 2 dag mąki
  • wywar z mięsa
  • sól, pieprz, kminek, cukier, przyprawa do zup

 

Sposób przygotowania:

kapusta kwaszona zasmażana wg agusi
Z kapusty odcisnąć sok, pokroić, zalać wywarem i gotować pod przykryciem. Gotować około godziny na malutkim ogniu. Cebulę obrać i drobno posiekać. Słoninę stopić na patelni, dodać cebulę, podsmażyć a następnie wymieszać z mąką,lekko zrumienić i połączyć z kapustą. Na koniec doprawić do smaku, podusić kilka minut. Przełożyć do salaterki.Podawać na ciepło