Sposób przygotowania:
Kapusta młoda z cukinią i ketchupem
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować. Cukinię i marchewkę posiekać w paski, włożyć do kapusty, dodać odrobinę przyprawy i ugotować na pół miękko, wsypać posiekany koperek. Z oleju, masła i mąki zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z kapustą, dodać ketchup, wymieszać i gotować 3-4 minuty. Przyprawić do smaku octem winnym lub sokiem z cytryny i solą. Podawać na ciepło.
![Kapusta młoda z cukinią i ketchupem Kapusta młoda z cukinią i ketchupem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-mloda-z-cukinia-i-ketchupem-289453.jpg)
![Kapusta młoda z cukinią i ketchupem Kapusta młoda z cukinią i ketchupem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-mloda-z-cukinia-i-ketchupem-289454.jpg)
![Kapusta młoda z cukinią i ketchupem Kapusta młoda z cukinią i ketchupem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-mloda-z-cukinia-i-ketchupem-289455.jpg)
![Kapusta młoda z cukinią i ketchupem Kapusta młoda z cukinią i ketchupem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-mloda-z-cukinia-i-ketchupem-289456.jpg)