Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta młoda z cukinią i ketchupem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kapusta młoda z koperkiem, cukinią i ketchupem to pyszny dodatek do pieczonego kurczaka razem z ziemniakami.

Kapusta młoda z cukinią i ketchupem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta młoda z cukinią i ketchupem

 

  • 1/2 kg kapusty białej
  • 1 cukinia żółta
  • 1 cukinia zielona
  • 1 marchewka
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 4 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • przyprawa jarzynka
  • ocet winny
  • sól

Sposób przygotowania:

Kapusta młoda z cukinią i ketchupem
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować. Cukinię i marchewkę posiekać w paski, włożyć do kapusty, dodać odrobinę przyprawy i ugotować na pół miękko, wsypać posiekany koperek. Z oleju, masła i mąki zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z kapustą, dodać ketchup, wymieszać i gotować 3-4 minuty. Przyprawić do smaku octem winnym lub sokiem z cytryny i solą. Podawać na ciepło.
Kapusta młoda z cukinią i ketchupem
Cukinie i marchewkę posiekać w paski lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Kapusta młoda z cukinią i ketchupem
Kapustę poszatkować włożyć do garnka wlać 1 szkl wody
Kapusta młoda z cukinią i ketchupem
Kapustę wymieszać z cukinią i marchewką ugotować
Kapusta młoda z cukinią i ketchupem
Dodać zasmażkę koperek ketchup i zagotować