Sposób przygotowania:
Kiełbaski w warzywnej potrawce
Z kiełbasy serdelowej - wybierz taką dobrej jakości z prawdziwego mięsa a nie z odpadów - usuń osłonki. Ostrym nożem ponacinaj każdą z obu stron w kratkę na głębokość 2 - 3 mm.Fasolkę i kukurydzę z puszki osącz z zalewy i wypłucz. Posiekaj obrany czosnek i papryczkę chili. Obierz cebulę i pokrój ją w ćwierć plasterki. Umyj paprykę, usuń gniazdo nasienne, pokrój w paski a cukinię, razem ze skórką, w grubą kostkę. W rondlu rozgrzej troszeczkę oleju - obsmaż kiełbasę żeby kawałki były rumiane ze wszystkich stron, przełóż na talerz. Na tłuszcz w naczyniu wrzuć cebulę, chili i czosnek - smaż aż zaczną się rumienić. Dodaj fasolkę, kukurydzę, paprykę. Wlej sos chili i dosyp odrobinkę cukru - duś kilka minut. Dodaj cukinię i sos sojowy - duś jeszcze chwilkę żeby cukinią straciła surowość. Dopraw do smaku i zagęść mąkę rozmieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody. Włóż do warzyw kiełbaski i podduś żeby się zagrzały. Na koniec dodaj posiekaną kolendrę. Nie duś dania zbyt długo żeby warzywa nie rozgotowały się. Podawaj z pieczywem albo ryżem.
evita0007