Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kapusta pekińska z boczkiem i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Duszona kapusta pekińska z boczkiem i koperkiem to świetny dodatek do obiadku

Kapusta pekińska z boczkiem i koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta pekińska z boczkiem i koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z boczkiem i koperkiem
Kapustę pekińską szatkujemy dość grubo, boczek kroimy w paseczki, koperek siekamy. Do garnka przekładamy kapustę, solimy i dodajemy 150 ml wody i podgotowujemy około 5-7 minut następnie dodajemy pokrojony boczek i wszystko razem dusimy do odparowania wody, (maksymalnie 7-8 minut i powinno być odparowane) dodajemy koperek i doprawiamy pieprzem - dokładnie mieszamy. Podajemy na gorąco
Kapusta pekińska z boczkiem i koperkiem
kapustę pekińską szatkujemy dość grubo
Kapusta pekińska z boczkiem i koperkiem
boczek kroimy w paseczki koperek siekamy
Kapusta pekińska z boczkiem i koperkiem
do podduszonej kapusty pekińskiej dodajemy boczek
Kapusta pekińska z boczkiem i koperkiem
pod koniec dodajemy koperek i doprawiamy

Tagi:

kapusta