Lilka

Lilka

Kucharz
[Przepisów: 11]

Kapusta pekińska z makaronem sardynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sałatkę z kapusty pekińska z makaronem sardynkami najlepiej podawać na zimno.

Kapusta pekińska z makaronem sardynkami

Składniki:

Kapusta pekińska z makaronem sardynkami

 

  • 4 porcje:
  • 1/2 kg kapusty pekińskiej
  • 15 dag makaronu
  • 1 puszka sardynek
  • 1 cebula (najlepiej fioletowa dla kontrastu)
  • 1/2 cytryny
  • 3 łyżki stołowe oleju
  • 1 łyżka stołowa sosu z sardynek
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z makaronem sardynkami
Z soku z cytryny, sosu z sardynek i oleju zrobić sos, posolić i popieprzyć, dodać ugotowany makaron, kapustę pokroić w paski i włożyć do salaterki wraz z pokrojoną w krążki cebulą, posypać posiekaną zieloną pietruszka polać wszystko sosem, wymieszać, na wierzch położyć sardynki.