Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Kapusta pekińska z marchewką i gruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka do dania z mięsem to obowiązkowy dodatek. Z kapusty pekińskiej z gruszką jest bardzo smaczna i szybka do przygotowania.

Kapusta pekińska z marchewką i gruszką

Składniki:

Kapusta pekińska z marchewką i gruszką

 

  • 30 dag kapusty pekińskiej
  • 2 ogórki kiszone
  • 0,5 cebuli czerwonej
  • 1 marchewka
  • 1 gruszka
  • 12 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 0,5 zielonej papryki
  • 2 łyżki majonezu light
  • 0,4 łyżeczki przyprawy curry
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  • sok z cytryny do smaku

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z marchewką i gruszką

ETAP 1:

Kapustę umyć, osuszyć i drobno posiekać, wymieszać z przyprawą curry. Obraną marchewkę i gruszkę zetrzeć na tarce o dużych otworach.

Paprykę pokroić w słupki, cebulę w piórka a ogórki w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez i szczypiorek, przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny, wymieszać.