Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta pekińska z ananasem i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kapusta pekińska z ananasem i kukurydzą to rewelacyjny pomysł na pyszny dodatek do drugiego dania. Smacznego.

Kapusta pekińska z ananasem i kukurydzą

Składniki:

Kapusta pekińska z ananasem i kukurydzą

 

  • 40 dag kapusty pekińskiej
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 6 krążków ananasa z puszki
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3-4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z ananasem i kukurydzą
Kapustę pekińską poszatkować. Kukurydzę przełożyć na sito i osączyć z zalewy. Osączone z syropu ananasy pokroić w kosteczkę. Majonez wymieszać z jogurtem. Kapustę pekińską włożyć do miski, dodać kukurydzę i pokrojone ananasy. Połączyć z sosem majonezowym, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.