iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Surówka pekińska z jabłkiem i gruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Lekka sałatka do obiadku polecam

Surówka pekińska z jabłkiem i gruszką

Składniki:

Surówka pekińska z jabłkiem i gruszką

 

  • 1/4 szt kapusta pekińska,
  • sos koperkowy,
  • oliwa,
  • 1 szt marchewka,
  • 1 szt jabłko,
  • 1 szt gruszka

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka pekińska z jabłkiem i gruszką
Kapustę pekińska myjemy i kroimy dość grubo. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce grube oczka. Jabłko i gruszkę myjemy obieramy,wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę .Wszystkie składniki mieszamy z sobą .Robimy sos koperkowy mieszając proszek z woda i oliwą .Sos odstawiamy na ok 10 min .Takim odstanym sosem polewamy sałatkę i dokładnie mieszamy .Odstawiamy na 10 min i podajemy .