gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1320]

Surówka z pekińskiej, marchewki i kukurydzy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowaną surówkę z kapusty pekińskiej, marchewki i kukurydzy podaję jako dodatek do obiadu. Polecam.

Surówka z pekińskiej, marchewki i kukurydzy

Składniki:

Surówka z pekińskiej, marchewki i kukurydzy

 

  • 1/2 mniejszej kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1/3 puszki kukurydzy
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińskiej, marchewki i kukurydzy

ETAP 1:

Surówka z pekińskiej, marchewki i kukurydzy
W rozdrabniaczu mielimy na drobno kapustę pekińską

Kapustę pekińską mielimy na drobno w rozdrabniaczu.

ETAP 2:

Surówka z pekińskiej, marchewki i kukurydzy
Do kapusty dodajemy zmieloną na drobno marchew.

Marchewkę obieramy i również mielimy w rozdrabniaczu, dodajemy do kapusty.

ETAP 3:

Surówka z pekińskiej, marchewki i kukurydzy
Do warzyw wsypujemy kukurydzę, przyprawy i dodajemy majonez.

Następnie wsypujemy odcedzoną z zalewy kukurydzę oraz dodajemy majonez i przyprawy do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy.

Gotową sałatkę wykładamy na półmisek. Podajemy do obiadu.