Sposób przygotowania:
Kapusta pekińska z owocami
Śmietanę łączymy z majonezem, dodajemy sok z pomarańczy i przyprawiamy, mieszamy.
Liście kapusty płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy w cienkie paseczki (grube nerwy liści zostawiamy). Polewamy przygotowanym sosem. Jabłko i gruszkę kroimy w paseczki, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do sałatki. Wypestkowane śliwki również kroimy w paseczki, cebulę siekamy. Składniki surówki łączymy, dodajemy zieleninę, gdy trzeba doprawiamy do smaku. Podajemy nie później niż 10 min po przygotowaniu.
Liście kapusty płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy w cienkie paseczki (grube nerwy liści zostawiamy). Polewamy przygotowanym sosem. Jabłko i gruszkę kroimy w paseczki, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do sałatki. Wypestkowane śliwki również kroimy w paseczki, cebulę siekamy. Składniki surówki łączymy, dodajemy zieleninę, gdy trzeba doprawiamy do smaku. Podajemy nie później niż 10 min po przygotowaniu.