Sposób przygotowania:
Kapusta pekińska z pomarańczami
Kapustę pekińską opłukuję i kroję na paski. Pomidorki myję i kroję na ćwiartki. Z pomarańczy wycinam cząstki bez błonek.
Soku powstałego przy krojeniu pomarańczy odmierzam 4 łyżki, doprawiam cukrem, solą, pieprzem i sokiem cytrynowym, dodaję oliwę z oliwek. Wszystkie składniki dokładnie ucieram.
Kapustę, pomidorki i pomarańcze przekładam do miski, polewam przygotowanym wcześniej sosem, dokładnie mieszam i posypuję natką pietruszki.
Soku powstałego przy krojeniu pomarańczy odmierzam 4 łyżki, doprawiam cukrem, solą, pieprzem i sokiem cytrynowym, dodaję oliwę z oliwek. Wszystkie składniki dokładnie ucieram.
Kapustę, pomidorki i pomarańcze przekładam do miski, polewam przygotowanym wcześniej sosem, dokładnie mieszam i posypuję natką pietruszki.