Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2736]

Kapusta pekińska z selerem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z kapusty pekińskiej z różnymi dodatkami jest bardzo smacznym i zdrowym dodatkiem do dania z mięsem.

Kapusta pekińska z selerem

Składniki:

Kapusta pekińska z selerem

 

  • 15 dag kapusty pekińskiej
  • 1 czerwony burak ugotowany
  • 1 jabłko
  • 0,5 puszki kukurydzy konserwowej
  • 0,5 słoika selera marynowanego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • sok z cytryny do smaku

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z selerem

ETAP 1:

Kapusta pekińska z selerem
Tak przygotowane składniki razem połączyć.

Obranego buraka i jabłko zetrzeć na tarce o dużych otworach. Kukurydzę osączyć z zalewy. Seler przepłukać przegotowaną wodą, osączyć.

Cebulę drobno posiekać. Kapustę pokroić na drobne kawałki. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.

ETAP 2:

Kapusta pekińska z selerem
Składniki surówki wymieszać z oliwą i przyprawami.

Przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Skropić oliwą, wymieszać.