Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa z pora i kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i bardzo pożywna zupka z pora i kapusty pekińskiej, z dużą ilością warzyw, podana z kawałkami mięsa.

Zupa z pora i kapusty pekińskiej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa z pora i kapusty pekińskiej

 

  • Podudzie z kurczaka 2 szt
  • duży por 1 szt
  • marchew 1 szt
  • ziemniaki 2 szt
  • seler naciowy 2 łodygi
  • cebula 1 szt
  • kapusta pekińska 1/2 szt
  • masło 2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • liście laurowe 2 szt
  • sól do smaku
  • tymianek 1/3 łyżeczki
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa z pora i kapusty pekińskiej
Udko oczyszczamy, wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy do miękkości. Następnie odkładamy mięso. 
Gdy gotuje się wywar, zajmujemy się warzywami: kapustę pekińską szatkujemy, selera naciowego i pora kroimy w plasterki. 

Pozostałe warzywa kroimy w kostkę. Roztapiamy w garnku masło i wrzucamy pora oraz cebulę. Podsmażamy przez około 5 minut. Następnie zalewamy to wywarem i wrzucamy resztę warzyw. Dodajemy przyprawy i gotujemy zupę 15 minut.

Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i doprowadzamy do wrzenia. Podajemy z kawałkami mięsa z ugotowanych udek. 
Zupa z pora i kapusty pekińskiej
Oczyszczamy i kroimy wszystkie warzywa, kapustę szatkujemy
Zupa z pora i kapusty pekińskiej
Wrzucamy cebulę i pora. Smażymy około 5 minut.
Zupa z pora i kapusty pekińskiej
Wrzucamy resztę warzyw, liście laurowe oraz tymianek i gotujemy 15 minut.

Tagi:

zupa warzywa