Sposób przygotowania:
Surówka z ogórka kiszonego, marchwi i jabłka
Cebulę obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Ogórki kiszone potrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Marchew obrać ze skórki i potrzeć na tarce jarzynowej, na tych samych oczkach co ogórki kiszone. Jabłko obrać ze skórki i potrzeć również na tej samej tarce jarzynowej.
Wszystkie składniki surówki wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.
Można dodać 1 łyżkę oleju, ale nie jest to konieczne ponieważ warzywa puszczą sporo soku.
Ogórki kiszone potrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Marchew obrać ze skórki i potrzeć na tarce jarzynowej, na tych samych oczkach co ogórki kiszone. Jabłko obrać ze skórki i potrzeć również na tej samej tarce jarzynowej.
Wszystkie składniki surówki wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.
Można dodać 1 łyżkę oleju, ale nie jest to konieczne ponieważ warzywa puszczą sporo soku.