AmbasadorSmakow

AmbasadorSmakow

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Kapusta po kurpiowsku

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kapusta po kurpiowsku z pysznej kapusty kwaszonej firmy MALPOL

Kapusta po kurpiowsku

Składniki:

Kapusta po kurpiowsku

 

  • 1 kg kapusty kwaszonej Malpol
  • 20-30 dag mrożonych kurek Malpol
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka mąki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju lub smalcu,

Sposób przygotowania:

Kapusta po kurpiowsku
1.Do garnka wlać 2 litry zimnej wody, dodać kapustę, grzyby, sól i pieprz. 2.Gotować 45-50 minut, aż kapusta będzie zupełnie miękka. 3.Posiekaną cebulę, zeszklić na oleju lub smalcu, oprószyć mąką i zasmażyć na jasnozłoty kolor. 4.Tak przygotowaną zasmażkę dodać do kapusty. 5.Wszystko wymieszać, zagotować i jeszcze raz przyprawić do smaku.