Sposób przygotowania:
Kapusta po kurpiowsku
1.Do garnka wlać 2 litry zimnej wody, dodać kapustę, grzyby, sól i pieprz. 2.Gotować 45-50 minut, aż kapusta będzie zupełnie miękka. 3.Posiekaną cebulę, zeszklić na oleju lub smalcu, oprószyć mąką i zasmażyć na jasnozłoty kolor. 4.Tak przygotowaną zasmażkę dodać do kapusty. 5.Wszystko wymieszać, zagotować i jeszcze raz przyprawić do smaku.
Babciagramolka
Druga sprawa -zalewasz 1 kg kapusty 2 litrami wody - gotujesz 50 minut i nie odlewasz wody - to jest zupa kapusciana z kurkami ? Czy kapusta z kurkami ? Trochę jak dla mnie mało precyzyjny przepis.
edytaha
Buniu, to przepis ze strony tej firmy, słowo w słowo:
http://malpol.com.pl/kulinaria/z_kapusta_kwaszona/kapusta_po_kurpiowsku
AmbasadorSmakow
Klaster Leszczyńskie Smaki skupia lokalnych producentów żywnościowych, którzy skupili się w sieci w celu promocji swoich wyjątkowych produktów, które wytwarzane są według tradycyjnych receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie.
Zapraszam do odwiedzenia strony wwww.leszczynskiesmaki.pl gdzie znajdziecie więcej informacji o klastrze.
AmbasadorSmakow